Startsiden Startsiden Mot normal!
<< Startsiden | Prisvinnere | Lenker | Sponsorer og Støttespillere | Vedtekter >>
Oppdatert: 21.03.2014
Mot norrmalt!
Leif Justers Revyfonds offisielle hjemmeside
Mot norrmalt!


1954: Alt er «Mot norrmalt for Kverulanten. Foto: Per Svensson/Aftenposten/Scanpix.

Mot norrmalt!

La oss ta værmeldingene for eksempel. Hver dag hele året igjennom står det en mann og sier: Det har falt 3 mm nedbør i Oslo siste døgn. Siste 30 døgn har det falt 71 mm mot normalt 65 mm. Har De hort på slikt tøys--- har det falt 1l mm.... så har det falt 71 mm.

Jeg ville til bunns i dette her jeg, så jeg gikk på Metrologisk institutt oppe på St. Hanshaugen. Der viser det seg at de har en sånn potte som de måler vannet i. Den dagen lå det 71 mm og skvælpa nedi der, og ikke det som han sier «MOT NORMALTK. Og likedan sier han dette med «nedbør siste 30 døgn» hele året igjennom. Vi har da et lite gløtt en gang imellom og dager når det ikke faller noe ned i hodet på vårs!

Med temperaturen er han ute på samme måten igjen. I Oslo er det -3 grader, på Tryvanns-høgda er det 4.2 grader, mot normalt 6.3 grader..... Jeg vil vite hvor kaldt det er før jeg går ut om morran, jeg har gikt og lumbago å ta hensyn til. Dessuten så bor jeg i Oslo----- hva faen skal jeg på Tryvasshøgda å gjøre?

Jeg var på Røros forleden.....der var det kaldt der..... -36 grader. Det var så kaldt, så jeg holdt på å fryse av meg både det ene og det andre..... Jeg slo på 19 meldingen, for jeg ville kontrollere han fysakken, tenkte jeg. Røros er jo det kaldeste sted i hele verden, det har jeg inntrykk av. Joda, der kom det.....

På Røros er det nu -36 grader, mot normalt -42 kuldegrader.... Mann er jo morder----- Der holdt vi på å fryse oss forderva i 36 kuldegrader og så sier han at det normalt er 42 kuldegrader. Han må jo være bløt.....

Også er det dette med statistiske meldinger - det er jo ting som har skjedd som vi selv kan kontrollere. F. eks. statistiske meldinger over barnefødsler, og dette var fra forrige måned.

Det kan vi jo kontrollere også det----- I Oslo er det i februar måned født 20 guttebarn og 18 pikebarn, tilsammen 38 barn..... mot normalt 32. Altså 6 barn mer enn det normale. Jeg blei så eitrande sinna så jeg gikk opp på Kvinneklinikken med en gang. Der har jeg en venn som er reservelege. Så sa jeg til han: «La meg få se på unga deres for februar måned». Av bare elskverdighet så la han alle unga på en fjel foran meg. Der lå det 38 barn..... Det skulle altså være 6 unormale barn der da?.....

Eller 6 barn som ikke skulle vært der? Det kan jo være at omstendighetene var slik at de helst ikke skulle vært der, men det har da ikke han noe med!

Og en dag her kom han med en statistisk melding fra Brannvesenet. Også det snille gode brannvesenet, som bare gjør godt for folk. De lyver aldri-----de sier og gjør bare det som er rett og riktig for folk. Da sa han: I Oslo var det i 1953, (altså ifjor, det kan vi jo også kontrollere) 402 branner, mot normalt 408----- det mangler altså 6 branner------skal vi gå bort å tenne på 6 branner nå da for at han skal få det normalt -----?

Nei nå vil jeg snakke med denne mannen som har ansvaret for dette her - eller ihvertfall vil jeg snakke med Fostervold ----- Hallo der -----

Tekst: Frithjof Granli


Tegningen ble brukt som illustrasjon til ovenstående tekst, hentet fra boken «Toner
fra Tigerstaden - Musikk, mennesker og miljø fra Oslos revyliv 1905-1978» ved
August Mauritzen, Fabritius Forlagshus, Oslo 1979

MOT NORMALT


Mot norrmalt finnes også på ROCKIPEDIA:
«Leif Juster - Mot norrmalt! 16 av hans beste»


Omslagsbilde fra LP-en «Leif Juster - mot norrmalt! Trykk på bildet for å se mer...TEGNINGER
Leif Juster


 


Startsiden

Startsiden

Leif Justers Revyfond
Org.nr: 994 073 168
v/ Adv. Finn Kohmann
Østhornvn. 10 , 0874 Oslo
Tlf.: 22 23 65 45 | Mobil: 414 33 527

Revisor: LST revisjon AS
v/ reg. revisor
Harald Tettum
1411 Kolbotn
Mobil: 930 99 191

Startsiden

Startsiden
   
<< Startsiden | Prisvinnere | Lenker | Sponsorer og Støttespillere >>